Αναγνωρίζοντας το δυναμικό μου!

Κάθε άνθρωπος διαθέτει το δικό του δυναμικό. Γεννιέται με άπειρες δυνατότητες και ικανότητες. Το ποιες θα αναπτύξει εξαρτάται από το περιβάλλον του και τα ερεθίσματα που θα λάβει. Κυρίως από το αν είναι δίπλα του ενήλικες που πιστεύουν σε εκείνον και τον υποστηρίζουν σε κάθε του βήμα.

Τι είναι το «δυναμικό»? Είναι όλες οι ικανότητες που έχει ο άνθρωπος μέσα του, δεν τις γνωρίζει αλλά μπορεί να τις ανακαλύψει και να αναπτυχθεί.

Κάθε άτομο είναι ικανό να αναπτυχθεί τόσο καλλιεργώντας νέες δεξιότητες όσο και δυναμώνοντας τις μοναδικές ποιότητες της προσωπικότητάς του!!!

Συνήθως όμως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι διαθέτουν ένα απίστευτο δυναμικό και συχνά μένει αναξιοποίητο.

Χρειάζεται να ανακαλύψουν τις τεχνικές εκείνες που θα τους βοηθήσουν να αναδείξουν τις μοναδικές δυνατότητές τους που γεννιούνται μέσα από τη διαδικασία της βαθιάς επίγνωσης.

«..Πιστεύοντας στις δυνατότητές μου, τις αναγνωρίζω, τις αξιοποιώ, τις εξελίσσω, γίνομαι δημιουργικός και έρχομαι σε επαφή με τον αυθεντικό εαυτό μου…»

Γιατί όμως συχνά οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν έχουν αναπτύξει τις ικανότητές τους πλήρως?

Η απάντηση συχνά κρύβεται σε πολύ βαθιά κρυμμένους φόβους και αρνητικές πεποιθήσεις που περιορίζουν τον άνθρωπο στην ανάπτυξή του.

Συνήθως τόσο οι φόβοι όσο και οι αρνητικές πεποιθήσεις δεν είναι αναγνωρίσιμοι στο άτομο σε συνειδητό επίπεδο. Τους νιώθει μεν αλλά δεν τους καταλαβαίνει δε.

Έχουν όμως τη δύναμη να χρωματίζουν το φίλτρο που ο άνθρωπος βλέπει τη ζωή και να τον οδηγούν σε μία ζωή με περιορισμούς. Υπάρχουν πάρα πολλοί νοητικοί και ψυχικοί περιορισμοί που αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Κάντε την παρακάτω άσκηση για να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε τους περιορισμούς σας!

Σημειώστε ποιους περιορισμούς έχετε καταλάβει ότι έχετε?

Π.χ. φοβάμαι το άγνωστο

Θέλω να τα κάνω όλα τέλεια,

Βαριέμαι,

Όλα είναι μάταια…

Ένας από τους σοβαρότερους περιορισμούς που πολλοί άνθρωποι υποφέρουν είναι ο φόβος της αποτυχίας!!!

Αν κάνεις το συνηθισμένο λάθος να πάρεις την αποτυχία προσωπικά τότε η ανάπτυξη σου έχει μπλοκαριστεί και θα δυσκολεύεσαι να πάρεις ρίσκο και να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις της ζωής.

Είναι σημαντικό να μάθεις να ερμηνεύεις την αποτυχία σαν μια ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούριο.

Ένας επίσης περιορισμός είναι η αρνητική σκέψη.

Συχνά σκεφτόμαστε μια σειρά από αρνητικά πράγματα και ευχόμαστε να μας πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Αυτό όμως είναι αδύνατο γιατί η σκέψη μας καθορίζει και το αποτέλεσμα, άρα αν σκέφτομαι αρνητικά, αρνητικά πράγματα θα μου συμβούν.

Αναπτύσσοντας μια θετική σκέψη, μπορώ να κάνω θετικά βήματα προς τα μπροστά…

Ακόμη ένας περιορισμός είναι η δύναμη της συνήθειας.

Συχνά συμβαίνει να θέλουμε να κάνουμε ωφέλιμα πράγματα για μας αλλά να μας καθηλώνει η δύναμη της συνήθειας.

Για παράδειγμα, γνωρίζω ότι λίγο περπάτημα μετά το πέρας της εργασίας μου θα μου έκανε πολύ καλό. Όταν σχολάω όμως ”ξεχνώ” αυτό που σκεφτόμουν και τρέχω στο σπίτι για να κάνω δουλειές ή να αράξω στον καναπέ …αγνοώντας την ανάπτυξή μου.

Τέλος, ένας πολύ σημαντικός περιορισμός, -ίσως ο σημαντικότερος- που εμποδίζει την ανάπτυξή μας, είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αν κατακλύζεστε από αισθήματα μειονεξίας είναι αδύνατο να αφήσετε ελεύθερο τον εαυτό σας να αναπτυχθεί.

Για να ξεκλειδώσετε το δυναμικό σας χρειάζεται να απελευθερωθείτε από τις αρνητικές σκέψεις, τις συνήθειες, τους κρυμμένους φόβους και να δυναμώσετε την αυτοεκτίμησή σας!!!

Για να ξεκλειδώσετε το δυναμικό σας σημαίνει ότι θα περπατήσετε σε άγνωστα μονοπάτια  για να εξερευνήσετε τις ικανότητές σας και να τις καλλιεργήσετε!!!