ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ψυχοθεραπεία είναι όταν κάποιος αποφασίζει να βάλει στο κέντρο τον εαυτό του και να αρχίσει να τον μαθαίνει. Με την ενεργή παρουσία του ψυχοθεραπευτή αρχίζει να ανακαλύπτει τους τρόπους που λειτουργεί, συνειδητούς και ασυνείδητους, γιατί του συμβαίνουν συγκεκριμένα πράγματα, γιατί επιλέγει συγκεκριμένους ανθρώπους, γιατί ακούει κάποιες ανάγκες και άλλες όχι, γιατί δεν σέβεται τις επιθυμίες του, γιατί δεν ζητά όσα θέλει, γιατί δυσκολεύεται να πει όχι. Μαθαίνει να αφουγκράζεται τα εσωτερικά του ψυχικά μονοπάτια και να βρίσκει τρόπους να αλλάζει ό,τι τον ταλαιπωρεί.

Η ψυχοθεραπεία είναι η απάντηση στο ερώτημα «πώς να αλλάξω τον εαυτό μου και τον τρόπο που ζω».

Η ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από τις εσωτερικές τους δυσκολίες και τα βάρη που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν ελεύθερα με ηρεμία, χαρά και αρμονία απολαμβάνοντας την κάθε μέρα.

Κάποιες από τις εσωτερικές δυσκολίες φαίνονται ως: δυσκολία στον ύπνο, άγχος, κρίσεις πανικού, ανέκφραστα συναισθήματα όπως θυμός και απόγνωση, μια βαθιά θλίψη που δεν αφήνει το άτομο να νιώσει χαρά, φόβος για το αύριο, έλλειψη ελπίδας, μοναξιά και δυσκολία στην επικοινωνία ή σε καθημερινές καταστάσεις στην οικογένεια και την εργασία.

Για όποιον το επιλέξει, μαζί θα εξερευνήσουμε τους εσωτερικούς μηχανισμούς που μας μπλοκάρουν, εκπαιδεύοντας τον εαυτό του να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής και να μάθει να προστατεύεται και να φροντίζει τις ανάγκες του.

Τα εργαλεία είναι ο λόγος, ο νους, τα συναισθήματα και το σώμα μας όπου με τη βοήθεια τεχνικών και πλήθος ασκήσεων που μας δίνει η προσέγγιση της Σωματικής Ψυχοθεραπείας αποκαλύπτεται ο εσωτερικός μας κόσμος με κινητήριο δύναμη την θέλησή μας!!!

Η Σωματική Ψυχοθεραπεία είναι μια δυναμική θεραπευτική προσέγγιση η οποία συνδυάζει τις λειτουργίες της ψυχής με τις λειτουργίες του σώματος. Ασυνείδητες δυνάμεις επηρεάζουν τις συνειδητές μας λειτουργίες, και οι ίδιες ασυνείδητες δυνάμεις αποτυπώνονται στις λειτουργίες του σώματός μας, δημιουργώντας εσωτερικές συγκρούσεις και εντάσεις .