ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Για όλους εσάς, που είστε ήδη ή πρόκειται στο άμεσο μέλλον να γίνετε γονείς, μαμάδες και μπαμπάδες, είναι σημαντικό να συμμετέχετε στις Σχολές Γονέων και να σας υποστηρίξουμε ενεργά σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της ανατροφής ενός παιδιού, βρίσκοντας την ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις της εργασίας και των αναγκών της οικογένειάς σας!

Μέσα από τις συναντήσεις, θα αποκτήσετε γνώσεις και θα εφοδιαστείτε με χρήσιμα εργαλεία για το ρόλο του γονέα, ώστε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να χτίσουν μια υπεύθυνη, δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή!

Η ανατροφή ενός παιδιού είναι πολύ σημαντική, ίσως η σημαντικότερη αποστολή του ανθρώπου, για την οποία χρειάζεται προετοιμασία και σωστή πληροφόρηση.

Ο γονιός συχνά κατηγορείται και σπάνια εκπαιδεύεται. Ουσιώδης και πρωταρχικός σκοπός των ομάδων είναι η πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών αλλά και όλων των μελών της οικογένειας που αποτελεί πια αναγκαιότητα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

 

Τι είναι όμως μια Σχολή Γονέων;

 

Σχολή Γονέων είναι μια ομάδα από γονείς που επιδιώκουν να μάθουν περισσότερα για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού τους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν περισσότερο στις αυξανόμενες ανάγκες του ίδιου του παιδιού και της κοινωνίας.

Σκοπός των Σχολών Γονέων είναι η έγκαιρη ενημέρωση και η ενεργή υποστήριξη των γονέων.

Μέσα από μια σειρά θεμάτων, όπως είναι οι οικογενειακοί κανόνες που ορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας μιας οικογένειας, η οριοθέτηση, που είναι ο τρόπος που ο γονιός διαπαιδαγωγεί τα παιδιά και τα ετοιμάζει να γίνουν ώριμα και οριοθετημένα άτομα, η συναισθηματική νοημοσύνη, που βοηθά στην κατανόηση και διαχείριση των συναισθημάτων και πολλά άλλα ο γονιός εκπαιδεύεται αποτελεσματικά στο ρόλο του.

 

Σε κάθε συνάντηση αναπτύσσεται θεωρητικά ένα συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια ο γονιός μπορεί να το επεξεργαστεί με την κατάλληλη επιλογή τεχνικών ασκήσεων που βοηθούν στην πρακτική αφομοίωση του θέματος.

 

Οι Σχολές Γονέων καλούνται να βοηθήσουν επί της ουσίας τους γονείς να νιώσουν περισσότερο επαρκείς στην άσκηση του γονικού ρόλου, μέσα από την παροχή γνώσεων, την πληροφόρηση αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη

Είναι χώρος ανταλλαγής εμπειριών & γνώσεων σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών, χώρος πληροφόρησης για τις σύγχρονες απόψεις της επιστήμης της ψυχολογίας & χώρος μοιράσματος με άλλους γονείς.

Εμπειρίες

Ξεκινώντας τη σχολή γονέων δεν ήξερα τι ακριβώς σημαίνει και πόσο μπορεί να με βοηθήσει.

Πολλά πράγματα που θεωρούσα «βουνό» μου φαίνονται πιο απλά, πολλά καθημερινά προβλήματα που καλούμαι να λύσω με τα παιδιά μου με βρίσκουν προετοιμασμένη.

Όλα τα θέματα που συζητήσαμε ήταν η καθημερινότητα με τα παιδιά μας.

Έχοντας παρακολουθήσει τα μαθήματα, μπορώ να πω ότι πολλές από τις απορίες που είχα σαν μητέρα, μου έχουν λυθεί.

Σίγουρα δεν έγινα «ειδική» στην ανατροφή των παιδιών και κάνω λάθη όμως αισθάνομαι καλύτερα γιατί έχω κάποιον να με συμβουλεύει και δεν θα κάνω τα λάθη που έκαναν οι γονείς μας Αντιθέτως πολλά από αυτά τα λάθη τα έχω ήδη αποφύγει….

Μετά το τέλος κάθε συνάντησης ένοιωθα ότι είχα αποκομίσει και κάτι που σίγουρα θα μου φαινόταν χρήσιμο κάποια στιγμή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Εργαστήρι για την αξία της Εμπιστοσ΄ύνης – Εκπαιδευτήρια Αυγουλέας - Λιναρδάτος

Χτίζω σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί μου και το παιδί μου εμπιστεύεται τον εαυτό του!

H εμπιστοσύνη είναι μία από τις πιο σημαντικές αξίες που χρειάζεται να καλλιεργήσουμε και να μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Σε αυτό το εργαστήρι μιλήσαμε για τον ορισμό της εμπιστοσύνης, ποια είναι τα στοιχεία που τη συνθέτουν. και πώς μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τους άλλους.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες που παρά τον μεγάλο αριθμό τους (πάνω από 80 άτομα) καταφέραμε να κάνουμε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων!

Εργαστήρι Για τη Σχέση Γονέα-Παιδιού – Εκπαιδευτήρια Δούκα

Στο πλαίσιο της Ημερίδας που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με τίτλο “Γονέας στον 21ο αιώνα”, πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήρι για γονείς στο οποίο εστιαστήκαμε στο πώς καλλιεργούμε μια υγιή σχέση με το παιδί μας, γεμάτη χαρά, αγάπη, ειλικρίνεια και ασφάλεια. Πάνω από 80 γονείς παρευρέθησαν, σε μια συνειδητή τους προσπάθεια να ενημερωθούν και να μάθουν πώς μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο τους ως γονείς. 

Ευχαριστούμε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για την τιμητική πρόσκληση!

Εργαστήρι Πολλαπλής Νοημοσ΄ύνης – Eco Κτήμα

Την Κυριακή στο Eco κτήμα περάσαμε αλλιώτικα όμορφα!

– γιατί οι γονείς μάθαμε να ανιχνεύουμε την ποιότητα της νοημοσύνης των παιδιών μας χάρη στις βιωματικές δραστηριότητες,

– γιατί τα παιδιά είχαν επαφή με τις ευεργετικές ασκήσεις της yoga από συνεργάτιδα-δασκάλα του είδους,

– γιατί γονείς και παιδιά ενωθήκαμε και παίξαμε με το χώμα, μιλήσαμε με τη γεωπόνο της παρέας για τα καλοκαιρινά λαχανικά και φυτέψαμε για να πάρουμε μαζί μας μαρουλάκια σε αναμνηστικά τενεκεδάκια!

Δοκιμάσαμε οικολογικά φαγητά και φύγαμε γεμάτοι θετική ενέργεια! Η φύση είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος και το φυσικό τοπίο προσφέρεται για γνώση, μάθηση και εμπειρία. Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες συμμετείχατε στο εργαστήρι μας και κάνατε πραγματικότητα την ιδέα μας!!!!!