ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Συστηματικά διοργανώνονται εργαστήρια που απευθύνονται στην επιθυμία του ανθρώπου να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του και να εξελιχθεί.

Μερικά θέματα των εργαστηρίων είναι: η συναισθηματική νοημοσύνη, η οριοθέτηση-διεκδίκηση, η διαχείριση συγκρούσεων, η αποτελεσματική ηγεσία, διαχείριση άγχους-stress, η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, το bullying-εκφοβισμός κ.α.

Όλα τα εργαστήριά μου βασίζονται σε ένα συνδυασμό θεωρίας και βιωματικών ασκήσεων, δημιουργώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Κάθε εργαστήριο εστιάζει σε μια διαφορετική πτυχή της καθημερινότητας όπου χρειάζεται περισσότερη γνώση αλλά και δύναμη ώστε να μπορέσουν τα άτομα να “πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους” και να ηγηθούν των καταστάσεων, καλλιεργώντας την ψυχική τους αντοχή. Προτείνονται μια σειρά από ρεαλιστικές πρακτικές όπως είναι ασκήσεις γνωσιακής αναδόμησης, θετικοί οραματισμοί, ασκήσεις αυτογνωσίας, ασκήσεις συνειδητότητας, κ.α

Αναγνώριση και ταυτοποίηση των κατάστασεων που χρειάζονται να πάρουμε στα χέρια μας.

Εδραίωση ατομικής και συλλογικής ταυτότητας.

Εξέλιξη των προσωπικών ικανοτήτων κάθε ατόμου.

Αναζήτηση και εύρεση εσωτερικών κινήτρων.

Διεκδίκιση των ατομικών θέλω των ατόμων.

Διαχείριση της αποτυχίας και της επιτυχίας.

Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Ισορροπία στις δεσμεύσεις της ζωής.

Αναγνώριση και καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Ενίσχυση της ψυχικής αντοχής.

Ανάπτυξη της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας.

Διαχείριση του εργασιακού άγχους.

Αντιμετώπιση του μέλλοντος με θετικό τρόπο.

Αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων & ανάληψη πρωτοβουλιών/δράσης.

Εμπειρίες

Κατάφερα να παρακολουθήσω τα εργαστήρια και να νιώσω/σκεφτώ δημιουργικά, οπότε πιστεύω ότι πέτυχα τους στόχους και εκπλήρωσα τις προσδοκίες μου.

Η θεματολογία ήταν πολύ χρήσιμη και με αφορούσε απόλυτα. Η δομή των εργαστηρίων, τόσο η θεωρητική όσο και η βιωματική ήταν απόλυτα ισορροπημένες.

Με διακριτικότητα, χαλαρό tempo, η Έρη ενθάρρυνε την ατομική πρωτοβουλία και οδήγησε το εγώ στο «εμείς» μέσω των ομαδικών δραστηριοτήτων – παιχνιδιών που έλαβαν μέρος στα εργαστήριά της.

Σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε η σκέψη μου και ο τρόπος με τον οποίο αξιολογώ καταστάσεις και διαχειρίζομαι τις άσχημες σκέψεις.

Θετικός, ήρεμος άνθρωπος με πολλές γνώσεις και πολύ καλή μεταδοτικότητα.

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, απελευθερωτική και δημιουργική. Ένα εργαστήρι αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής σκέψεων, ανθρώπινης επαφής και τροφής για προσωπικό και μη επαναπροσδιορισμό.

Θα επιθυμούσα τα εργαστήρια να επαναληφθούν. Η «καλύτερη ώρα» του μήνα και για μένα προσωπικά αλλά με θετικό πρόσημο κ για την στάση της εταιρείας προς τους ανθρώπους της.

Κάθε κύκλος συναντήσεων που τελειώνει μου αφήνει τροφή για σκέψη και καθημερινούς πραγματοποιήσιμους τρόπους αντιμετώπισης που ταιριάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχεδόν σε κάθε πρόκληση της εργασιακής ή της προσωπικής μου ζωής!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Ομάδες Αυτογνωσίας στην AIG - ασφαλιστική εταιρεία

 Ακολουθώντας πάντα τις ανάγκες των συμμετεχόντων, με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένας κύκλος βιωματικών εργαστηρίων με θέμα Be yourself, be strong!”.

Τα εργαστήρια αποσκοπούσαν στην καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας των συμμετεχόντων.

Μέσα από ένα πλήθος από ρεαλιστικές πρακτικές όπως είναι ασκήσεις γνωσιακής αναδόμησης, θετικοί οραματισμοί, ασκήσεις αυτογνωσίας, ασκήσεις συνειδητότητας, κ.ά, οι συμμετέχοντες ενισχύθηκαν σημαντικά και αισθάνθηκαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε διάφορους τομείς της ζωής τους.

Ομάδες Ψυχικής Ενδυνάμωσης σε ασφαλιστικό σύλλογο -

Τα σημάδια της «τοξικότητας» στη ζωή μας και πώς μπορούμε να τα απομακρύνουμε!!

Η “τοξικότητα” στις μέρες μας  κρύβεται δυστυχώς σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής μας. Καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τοξικούς ανθρώπους, τοξικές καταστάσεις και τοξικά συναισθήματα.

Μέσα από το εργαστήρι μας καταφέραμε να δυναμώσουμε τον εαυτό μας και να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την τοξικότητα που βιώνουμε, ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε και να αισθανθούμε καλύτερα.

 

Κάνοντας το άγχος φίλο μου - Εργαστήρι Αντιμετώπισης Άγχους

Παρακολουθώντας τον κύκλο τριών βιωματικών εργαστηρίων φτιάξαμε το δικό μας οδηγό διαχείρισης του άγχους.

Καταλάβαμε τι είναι άγχος, με ποιο τρόπο μεγαλώνει και πως λειτουργεί.

Μάθαμε να μετατρέπουμε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές.

Γνωρίσαμε πρακτικούς τρόπους χαλάρωσης και επίλυσης προβλημάτων.

Καταφέραμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις αγχογόνες καταστάσεις.