Ένα βαθιά αυτογνωσιακό εργαστήρι βασισμένο στο μίτο της Αριάδνης!

Ο μύθος της Αριάδνης είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους μύθους που περιγράφει τον αγώνα του κάθε ανθρώπου να αναζητήσει λύσεις και να βγει από το δικό του λαβύρινθο.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας θα χρειαστεί να διασχίσουμε πολλούς “λαβύρινθους”. 

Κι ενώ συχνά μπορεί να νιώθουμε ότι είναι αδύνατο να βρούμε την έξοδο του λαβύρινθου, αυτό που τελικά χρειάζεται είναι εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη σ΄εκείνο το άτομο που θα μας βοηθήσει να βρούμε το “μίτο” μας – όπως έκανε και ο Θησέας με την Αριάδνη – κι ακόμη βαθύτερα, εμπιστοσύνη στον ίδιο μας τον Εαυτό και τις δυνάμεις μας.

Το εργαστήρι αυτό σε αφορά για να μπορέσεις να βγεις από κάθε λαβύρινθο σκέψεων, ιδεών, συναισθημάτων, καταστάσεων.

Υπάρχει τρόπος, είναι στο χέρι μας και το εργαστήρι αυτό θα μας βοηθήσει να βρούμε τον δικό μας!

Θα διερευνήσουμε και θα επεξεργαστούμε το μύθο και θα βρούμε τα εργαλεία που ταιριάζουν στον καθένα μας για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του.

Θα ενεργοποιήσουμε την Εσωτερική μας Δύναμη αναζητώντας το δικό μας Μίτο για να καταφέρουμε όχι μόνο να βγούμε από το λαβύρινθο αλλά να βγούμε πιο δυναμικά στη ζωή.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί 24-26/6/2022, στον Γαλατά και συγκεκριμένα στο Odyssey Eco Farm Glamping. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το glamping προέρχεται από τις λέξεις glamorous + camping και είναι η νέα τάση στην Ευρώπη που προσφέρει πολυτελή διαμονή στη φύση.

Όπως σε όλα μας τα εργαστήρια, έχουμε φροντίσει για ένα “διαφορετικά” όμορφο τριήμερο στη φύση, σε ένα υπέροχο τοπίο που θα μας εμπνεύσει για να συνδεθούμε με την βαθιά έννοια του μύθου.

Ο Γαλατάς, μία ανάσα από τον Πόρο, ανήκει στην περιοχή της Τροιζηνίας, μία αρχαιότατη πόλη. Η Τροιζηνία ήταν η γενέτειρα του Θησέα καθώς η μητέρα του, Αίθρα, ήταν η κόρη του βασιλιά της Τροιζήνας, Πιτθέα. Η Αίθρα γέννησε το Θησέα στο δρόμο προς το λιμάνι και τον μεγάλωσε κρυφά στην πόλη, μέχρι που ενηλικιώθηκε και έφυγε για την Αθήνα.

Σε μόλις 3 ώρες από την Αθήνα μεταφέρεσαι κυριολεκτικά σε ένα παράδεισο μιας και ο χώρος που θα γίνει το εργαστήρι αυτή τη φορά είναι ένας οικολογικός χώρος διακοπών όπου θα φιλοξενηθούμε σε σκηνές πολυτελείας και θα έρθουμε σε μια βαθύτερη επαφή με τη φύση.

 

Διαμονή, διατροφή, πρόγραμμα… τα έχουμε φροντίσει όλα! Ώστε για εσάς να είναι ένα τριήμερο απόλαυσης, χωρίς έγνοιες, γεμάτο αυτογνωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο email: ebasiouka@yahoo.gr .


ΑΠΟΗΧΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το εργαστήρι μας με τίτλο ” Βγες από τον λαβύρινθο σου.. .Έχεις τον τρόπο!” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Γαλατά, Τροιζηνίας απέναντι από το νησί του Πόρου.

Το φετινό μας θέμα ήταν εμπνευσμένο από τον πασίγνωστο μύθο του Θησέα και της Αριάδνης γνωστόν ως “Ο μίτος της Αριάδνης” και δεν θα μπορούνε να γίνει αλλού παρά μόνο στην γενέτειρά του, την Αρχαία Τροιζηνία.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήρθαν με ανοιχτό μυαλό, έτοιμοι να διερευνήσουν το βαθύτερο νόημα του μύθου και να δουν πώς αυτός επιδρά στη ζωή τους.

Εμείς φροντίσαμε ώστε αυτή η εμπειρία να είναι μοναδική για όλους, μένοντας σε σκηνές σε απόλυτη επαφή με τη φύση και αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μας.

Αποκωδικοποιήσαμε τι σημαίνει για τον καθένα μας ο Μινώταυρος και μπήκαμε στη θέση του Θησέα. Σαν γνήσιος Θησέας αναζητήσαμε τη θέση μας στη ζωή και τη βρήκαμε!

Σας ευχαριστώ θερμά για άλλη μια χρονιά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε και εύχομαι σε όλους να αναζητούν την περιπέτεια της Αυτογνωσίας, βρίσκοντας τον τρόπο να βγουν από τον λαβύρινθό τους!