Ένα βαθιά αυτογνωσιακό εργαστήρι βασισμένο στο παραμύθι της Σταχτοπούτας!

Η Σταχτοπούτα είναι το πιο γνωστό και πιθανόν το πιο αγαπημένο από όλα τα παιδικά παραμύθια, που περιγράφει τον αγώνα του κάθε ανθρώπου απέναντι στις αναποδιές της ζωής, στο φόβο της απώλειας, στο φόβο της αποτυχίας, στο φόβο της εικόνας που έχουν οι άλλοι για εμάς, στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.
 
Αν νιώθεις ότι στη ζωή σου συμβαίνουν κάποια από αυτά, τότε αυτό το εργαστήρι σε αφορά!
Θα διερευνήσουμε και θα επεξεργαστούμε το παραμύθι και θα βρούμε τα εργαλεία που ταιριάζουν στον καθένα μας για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του.
Θα ενεργοποιήσουμε την Θέλησή μας για Ζωή αναζητώντας την δική μας Νεράιδα για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να βγούμε από τις «στάχτες».
 
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 11-13/06/2021, στην Τζιά, Κέα και οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Όπως σε όλα μας τα εργαστήρια, έχουμε φροντίσει για ένα μαγικό τριήμερο, σε ένα υπέροχο τοπίο που θα μας εμπνεύσει για να συνδεθούμε με την βαθιά έννοια του παραμυθιού.
 
Το νησί με τα δύο ονόματα, Κέα ή Τζιά, είναι η «πύλη των Κυκλάδων»! Είναι γεμάτο μονοπάτια σαν πέτρινες σκάλες που διανύουν όλο το νησί, ασπρισμένα παραδοσιακά σπιτάκια, γραφικά ξωκλήσια, υπέροχους κολπίσκους, δάση βασιλικής βελανιδιάς, τον ναό του Θεού Απόλλωνα και πάρα πολλά άλλα.
 
Σε μόλις 1 ώρα από το Λαύριο μεταφέρεσαι κυριολεκτικά σε ένα παράδεισο μιας και το νησί εκτός από απίστευτη φυσική ομορφιά έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Έχει διακριθεί με το «Σήμα Αειφορίας Δάφνη» που ενώνει το περιβάλλον με το πολιτισμό και επιπλέον διατηρεί το αρχαιότερο φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα την «Γιορτή των Παραμυθιών»!
 
Διαμονή, διατροφή, πρόγραμμα… τα έχουμε φροντίσει όλα! Ώστε για εσάς να είναι ένα τριήμερο απόλαυσης, χωρίς έγνοιες, γεμάτο αυτογνωσία.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 26 Μαίου 2021 στο email ebasiouka@yahoo.gr ή στο messenger: http://m.me/eribasiouka 
 

ΑΠΟΗΧΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το εργαστήρι μας με τίτλο “Η Δύναμη της Θέλησης” πραγματοποιήθηκε, αυτήν την φορά στην Κέα με μεγάλη επιτυχία.
 
“Η Δύναμη της Θέλησης” ήταν ένα βαθιά αυτογνωσιακό εργαστήρι βασισμένο στο παραμύθι της Σταχτοπούτας.
 
Όλοι οι συμμετέχοντας είχαν κάνει ήδη μια μικρή πράξη θέλησης δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτό το εργαστήρι, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
 
Εμείς φροντίσαμε ώστε αυτό το τριήμερο να είναι παραμυθένιο – φιλοξενώντας τους συμμετέχοντες σε ένα γραφικό κατάλυμα, πάνω στη πανέμορφη ακτή του Οτζιά και απολαμβάνοντας γεύματα σε εξαιρετικά εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα.
 
Ταυτόχρονα, πέρα από τις 12 ώρες εργαστήρι που οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν, είχαν την ευκαιρία να δουν το παραμύθι με ένα πιο βαθύ και συμβολικό χαρακτήρα, να το ερμηνεύσουν και να εμπνευστούν για το δικό τους προχώρημα στη ζωή.
 
Συνδυάστηκε η γνώση με το βίωμα, η συγκέντρωση με το παιχνίδι, η απόλαυση με τη χαλάρωση και το άφημα με την εμπιστοσύνη.
 
Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την ενεργό συμμετοχή σας και σας εύχομαι η δική σας Θέληση πάντα να νικά!