Όταν γίνεσαι γονιός καλείσαι πολύ γρήγορα να δώσεις απάντηση σε πολλά θέματα που μέχρι τότε αγνοούσες σε σχέση με την φροντίδα ενός παιδιού. Από τα πολύ απλά μέχρι τα πιο σοβαρά. Θέματα πρακτικά, ουσιαστικά, καθημερινά, συναισθηματικά και υπαρξιακά.

Η ψυχολογία σου περνάει από πολλές φάσεις  και συναισθηματικές διακυμάνσεις καθώς από σύντροφος γίνεσαι και γονιός. Στην αρχή όλη η ενέργειά σου πηγαίνει στην φροντίδα του βρέφους παραμελώντας την φροντίδα τόσο του εαυτού όσο και της συντροφικής σχέσης. Κάθε ένας που γίνεται γονιός θέλει να φαντάζεται τον εαυτό του ως «καλό γονιό».

Είναι όμως? Και πραγματικά τι σημαίνει «καλός γονιός» ?

«Καλός γονιός είναι εκείνος ο γονιός που προσπαθεί να γνωρίσει το παιδί του και να φροντίσει τις ανάγκες του παιδιού με ηρεμία, αγάπη και σεβασμό. Είναι ο γονιός που θέτει σε αμφισβήτηση τον εαυτό του προσπαθώντας μέρα με τη μέρα να τον γνωρίσει καλύτερα, να εξελιχθεί και έτσι να αποτελέσει ένα καλό πρότυπο για το παιδί του.

Η ανάγκη του γονέα για ουσιαστική προετοιμασία και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση καλύπτεται από τις σχολές γονέων.

Τα αποτελέσματα των σχολών γονέων στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι θετικά και αποτυπώνονται στα σχόλια των ίδιων των συμμετεχόντων.