Σπάζοντας αλυσίδες, χτίζοντας δεσμούς… μέχρι που μπορείς να φτάσεις για τη σχέση που σου αξίζει

Κάθε χρόνο προσπαθώ να βρίσκω έναν μύθο που να αποτελεί για εμένα έμπνευση για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου.

Γιατί πιστεύω πως πίσω από τους πιο απλούς μύθους κρύβονται τα μεγαλύτερα μυστικά και οι πιο ουσιαστικές αλήθειες.

Φέτος, το εργαστήρι μας έλαβε χώρα σε ένα πολύ όμορφο χωρίο, στην Αμφίκλεια του Παρνασσού , για εμένα έμπνευση αποτέλεσε ο μύθος του Περσέα και της Ανδρομέδας.

Ένας μύθος που όσο πιο πολύ εμβάθυνα και τον μελετούσα με συγκινούσε και με μάθαινε συνεχώς πράγματα για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η πρώτη σχέση που οφείλουμε να φροντίζουμε και να τιμάμε, είναι η σχέση με τον εαυτό μας. Στη συνέχεια, με τους αγαπημένους ανθρώπους μας και μετά, η σχέση που έχουμε με τη ζωή.

Ο Περσέας κινείται μόνος του, με τη βοήθεια των Θεών, να βρει την Ανδρομέδα δηλαδή την ψυχή του,  αντιμετωπίζοντας την μέδουσα.

Αναγνωρίσαμε και αντιμετωπίσαμε τι σημαίνει μέδουσα για εμάς και εντοπίσαμε τα εργαλεία της αυτογνωσίας που μας βοηθάνε να προχωρήσουμε μπροστά και να κατακτήσουμε την αυτονομία.

Παρατηρήσαμε τον έναστρο ουρανό και εντοπίσαμε τους αστερισμούς, του Περσέα, της Ανδρομέδας και της Κασσιόπης. Διαλογιστήκαμε, γίναμε αστέρια και φτιάξαμε τους δικούς μας αστερισμούς!

Όταν ζούμε ελεύθερα, χωρίς προσκολλήσεις σε αρνητικές σκέψεις, πρόσωπα, συναισθήματα και καταστάσεις, μπορούμε να ζούμε με χαρά στο φως.

Ακριβώς όπως τα αστέρια, φωτίζουν το σκοτάδι!!