«Βρε μαμά όλα τα ξέρεις εσύ…..»

«Μάνααα που είναι το μπουφάν μου….»

«Αχ βρε μαμα και να ήσουν εδώ να με έβλεπες…»

«Μανούλα μου κανείς δεν φτιάχνει αυτό το φαγητό όπως εσύ….»

Μαμά, μητέρα, μανούλα, μάνα οι λέξεις αυτές φανερώνουν έναν σημαντικό και ξεχωριστό άνθρωπο για τον καθένα μας

Σήμερα πίσω από μια σύγχρονη μαμά υπάρχει μια επιτυχημένη επαγγελματίας. Μια γυναίκα πρότυπο για τα παιδιά της, μια γυναίκα με έγνοιες, αγωνίες, προβληματισμούς.  Πάντα όμως, με μια αγκαλιά μεγάλη που  θα χωράει το παιδί της!

Αυτοί είναι κάποιοι από τους ρόλους που έχει να αναλάβει μια σύγχρονη μητέρα:
  • Μαμά-Φροντιστής: Οι μητέρες είναι συχνά οι πρωταρχικοί φροντιστές στα πρώτα χρόνια του παιδιού. Ταυτόχρονα, παρέχουν άνεση, φροντίδα και υποστήριξη. Διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη σωματική, συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού ενώ, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική ευημερία του.

 

  • Μαμά-Πρότυπο: Οι μητέρες αποτελούν σημαντικά πρότυπα για τα παιδιά τους, δείχνοντας τους πώς να εξερευνούν στον κόσμο και διδάσκοντάς τους σημαντικές αξίες και δεξιότητες ζωής. Συχνά διαμορφώνουν τις προοπτικές των παιδιών τους για τις σχέσεις, την εργασία και άλλες πτυχές της ζωής.

 

  • Μαμά- Υποστηρικτής: Οι μητέρες αποτελούν πηγή υποστήριξης και ενθάρρυνσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής των παιδιών τους, παρέχοντας ένα αυτί που τους ακούει, έναν ώμο για να κλάψουν και λόγια σοφίας και συμβουλών. Αυτή η υποστήριξη μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική σε δύσκολες στιγμές, όπως όταν ένα παιδί παλεύει με μια δύσκολη απόφαση.

 

  • Μαμά-Συνήγορος: Οι μητέρες συχνά λειτουργούν ως συνήγοροι των παιδιών τους, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και αγωνιζόμενες για τις ανάγκες τους. Μπορεί να είναι οι πρώτες που αντιλαμβάνονται όταν το παιδί τους δυσκολεύεται ή χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη και μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή φωνή για να βοηθήσουν το παιδί τους να φτάσει σε αυτό που έχει ανάγκη.

 

  • Μαμά-Κολώνα : Οι μητέρες συχνά διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην οικοδόμηση και τη διατήρηση ισχυρών οικογενειών. Αποκτούν ρόλο στη δημιουργία μιας αίσθησης σταθερότητας και ασφάλειας και παρέχουν ένα ισχυρό θεμέλιο για να αναπτυχθούν  και να ευδοκιμήσουν τα παιδιά τους.

 

Τέλος ξεχωριστή θέση και σκέψη τη σημερινή ημέρα αξίζει και στις μαμάδες που δεν είναι πιο κοντά μας, και προσέχουν τα παιδιά τους από μακριά. Αν και η Ημέρα της Μητέρας μπορεί να μην είναι ποτέ η ίδια χωρίς τη μητέρα σας, υπάρχουν τρόποι να τιμήσετε τη μνήμη της και να διατηρήσετε ζωντανή την αγάπη σας!!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!! 🌸