Έφτασε πάλι η εποχή που χρειάζεται να αποχαιρετήσουμε για λίγο την ανεμελιά του καλοκαιριού και να υποδεχτούμε τον Σεπτέμβρη.

Ο Σεπτέμβρης για πολλούς είναι αφορμή για νέα ξεκινήματα, νέους στόχους και μια καινούρια αρχή!! Γεμάτοι αναμνήσεις από το καλοκαίρι ας υποδεχτούμε τον Σεπτέμβρη όσο πιο όμορφα γίνεται!

Αυτοί είναι 4 +1 τρόποι για να γίνει η προσαρμογή στην καθημερινότητα πιο εύκολη

1 .Οργανώστε το ημερολόγιό σας: Χρησιμοποιήστε ένα ψηφιακό ή φυσικό ημερολόγιο για να παρακολουθείτε τις σημαντικές ημερομηνίες, τα γεγονότα και τα ραντεβού του μήνα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου και τη μείωση του άγχους.

2.Προετοιμασία για την επιστροφή στο σχολείο ή στην εργασία: Εάν εσείς ή τα μέλη της οικογένειάς σας επιστρέφουν στο σχολείο ή στην εργασία τους τον Σεπτέμβριο, ελέγξτε πως διαθέτετε όλα όσα χρειάζεστε όσον αφορά τις προμήθειες, τα ρούχα κ.α.  Η καλή οργάνωση του χώρου εργασίας ή μελέτης σας θα φέρει τη μέγιστη παραγωγικότητα.

3.Βάλτε στόχους: Ο Σεπτέμβριος είναι μια εξαιρετική στιγμή για να θέσετε νέους στόχους ή να αναθεωρήσετε τους υπάρχοντες. Είτε αφορά σε  προσωπικούς, είτε σε επαγγελματικούς είτε σε εκπαιδευτικούς στόχους, το να έχετε ξεκάθαρους στόχους μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε κινητοποιημένοι και συγκεντρωμένοι.

4.Μείνετε δραστήριοι: Μην αφήσετε τον πιο δροσερό καιρό να σας αποτρέψει από το να παραμείνετε δραστήριοι. Βρείτε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Όπως πεζοπορία, γυμναστική στο γυμναστήριο, γιόγκα ή ομαδικά αθλήματα.

5.Μεταβαίνετε συνειδητά: Η μετάβαση από τις ανέμελες ημέρες του καλοκαιριού σε μια πιο δομημένη ρουτίνα τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι πρόκληση. Η εξάσκηση τεχνικών ενσυνειδητότητας και χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός ή η βαθιά αναπνοή, μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του στρες και του άγχους κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης.

Και τέλος έχετε στο νου, ότι η προσαρμοστικότητα και η θετική στάση μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ομαλότερη μετάβαση.

Αγκαλιάστε τις αλλαγές που φέρνει ο Σεπτέμβριος και αξιοποιήστε αυτό το διάστημα ως ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση.